CALLIGRAPHY WRITING TUTORIAL #1 - KALLIGRÁFIA KEZDŐKNEK 1. rész

Calligraphy writing tutorial / Kalligráfia

Calligraphy writing tutorial kalligráfia -  KALLIGRÁFIA SABLON LETÖLTÉS
A kalligráfia alapjait szeretném megmutatni nektek. Ebben a videóban a szépírást fogjuk elsajátítani. Készítettem hozzá gyakorló sablonokat, amiket innen le is tölthettek és a kézügyességetekhez mérten akár több példányban is kinyomtathatjátok, ha szükség lenne rá.


A kalligráfiai íráshoz szükségetek lesz még speciális ecsetirónra, amit írószerboltból be tudtok szerezni. A kalligráfia alapja, hogy az ecsetirónnal amikor lefelé húzzuk a vonalat, mindig rányomjuk, hogy vastag vonalat kapjunk, majd a felfelé irányuló mozdulatnál pedig lágyan húzzuk az ecsetirón végét a papíron, hogy szép vékonyan fogjon.
Kezdetben, ahogy nálam is láthatjátok, a vékony vonal kialakítása elég nehezen jön létre, de kellő mennyiségű gyakorlással és kitartással elérhetjük a kívánt precíz vonalakat. Ebben nagy segítséget nyújtanak a sablonjaim, amiben különböző gyakorló feladatokat is találtok. Érdemes először nagyon lassú mozdulatokkal rajzolni a betűket és fokozatosan finomítani az apró hibáinkon. A sablonok közt találtok különböző nehézségi szintű feladatokat is:kezdő, közép és felsőfokú...amikkel a betűk összekötését lehet gyakorolni és leteszteli a tudásotokat.
Végül pedig egy kis házi feladat azoknak, akik kedvet kaptak a szépíráshoz. Írjátok le a keresztneveteket sablon nélkül és a legszebben sikerült  példányról küldjetek nekem egy képet instagramon vagy facebookon.
Remélem meghoztam a kedveteket a szépíráshoz és a sablonjaim segítségével közösen gyakorolhatjuk a gyönyörű betűk rajzolását! Ha tetszett a videó és ti is kipróbálnátok nyomjatok rá egy like-ot és osszátok meg a videómat a barátaitokkal, hátha ők is szívesen kipróbálnák a kalligráfiát. Nézd meg a kalligráfia gyakorló sablon 2. részét is IDE KATTINTVA! ;)

In this calligraphy writing tutorial video I show you how to write calligraphy letters for beginners. I made some calligraphy templates for learning. What you can download from here for free: CALLIGRAPHY TEMPLATES DOWNLOAD.
If you feel like, print it in multiple copies. For calligraphy writing you will need a special tool: a brush pen. What you can buy in many stationery shop. The basis of calligraphy is that we push the brush pen downwards for result a thick line and pull it upwards for draw a thin line. At first, as you can see, the design of the thin line is quite difficult to produce but with enough exercise and endurance you can reach the desired precise lines. My templates provide great help in finding various exercising tasks. You should first write the calligraphy letters with very slow movements and gradually refine your small mistakes.
Among the templates, you can find exercises in different difficulty levels: beginner, medium and advanced, with which you can practice to combine letters and test your calligraphy skills.
Finally a bit of homework: Write down your firstname without a template and send me the picture on Instagram or Facebook! You can find my contact informations in the description.
I hope you will try the calligraphy writing today with my templates and we can practice the drawing of beautiful fonts together!
If you like my video please give me a LIKE and SHARE with some friends whom you think would like to try out the calligraphic writing!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Oszd meg velem a véleményed! :)

Hirdetés